Saját konyhánál az étkezési hozzájárulás elszámolása

Kérdés: Hogyan kell elszámolni és könyvelni az étkezési hozzájárulást, ha a cégnél üzemi konyha van?
Részlet a válaszából: […] ...értékét az 51. számlacsoportban,= az igénybe vett szolgáltatások számlázott költségeit az 52. számlacsoportban,= az elszámolt munkabért és járulékait az 54., illetve 56. számlacsoportban,= a közvetlenül felmerült személyi jellegű egyéb kifizetéseket az 55...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2017. november 9.
Kapcsolódó címke:

Munkahelyi étkeztetés saját konyhán

Kérdés: Konyhát is üzemeltető vendéglátó-ipari kft. alkalmazottai számára természetbeni juttatásként biztosítja a munkahelyi étkezést. Az egy dolgozó által elfogyasztott étel értékét úgy határozzák meg, hogy kiszámítják az egy adag elkészítéséhez felhasznált különböző nyersanyagok értékét, és ezt számolják el személyi jellegű egyéb kifizetésként. Helyes az így kiszámított önköltségi ár? Mi lesz az áfafizetés alapja, ha a kiszámított önköltségi ár a külsősök által fizetendő menüár 40-50%-a vagy 60-70%-a?
Részlet a válaszából: […] ...takarítás, karbantartás, javítás) költségeivel is,továbbá az elkészítés személyi jellegű ráfordításaival (a konyhai alkalmazottakmunkabérével, a munkabér járulékaival és a személyi jellegű egyébkifizetéseivel), valamint az igénybe vett szolgáltatások...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2006. március 16.
Kapcsolódó címke: