Étkezés vállalati üdülőben

Kérdés: Hogyan kell a vállalati üdülőben felszolgált étkezés költségeit elszámolni, számlázni? A társaság saját tulajdonú üdülőjében egyrészt szálláshelyet, másrészt az igénylőnek étkezést is kínál. Az étkezés úgy történik, hogy a közeli vendéglátótól megrendeljük az ebédet, amit ők kiszállítanak, az üdülőben csak az étel melegítése és felszolgálása történik. A reggelihez és a vacsorához mi vásároljuk meg az élelmiszert, amit adagolunk és felszolgálunk. Az üdülési díj külön-külön tartalmazza a szállás, illetve az étkezés díját. A szállást 15 százalékos áfakulccsal számlázzuk, de milyen kulccsal számlázzuk az étkezést?
Részlet a válaszából: […] ...ilyen címen számlázott bevételekkel. Amennyiben az áfa nélküli bevételek meghaladják a kapcsolódó – áfa nélküli – költségeket, ráfordításokat, nincs további teendő. Ha viszont az étkezés, az étkeztetés, az italok költségeit a kapcsolódó bevételek nem fedezik...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 30.
Kapcsolódó címkék:  

Önköltségszámítás az eladási árból visszaszámítással

Kérdés: Az Szt. ad arra lehetőséget, hogy az egyszerűsített éves beszámolót készítő a saját termelésű készlet értékét a még várhatóan felmerülő költségekkel és a kalkulált haszonnal csökkentett eladási áron is meghatározhatja. Ennek a módszerére kérnék javaslatot, mivel a szakirodalomban még ezzel nem találkoztam.
Részlet a válaszából: […] ...a forgalmazási költségekre), továbbá az egyéb bevételeket, a pénzügyi műveletek bevételeit, a rendkívüli bevételeket meghaladó egyéb ráfordításokra, pénzügyi műveletek ráfordításaira, rendkívüli ráfordításokra, valamint a társasági adóra, az adózott...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. július 22.
Kapcsolódó címke: