Mintaboltban lévő készlet értékelése

Kérdés: Cégünk mintaboltjában saját termelésű péksüteményt és árut (üdítő, cukrászsütemények) árusít, valamint saját konyhát üzemeltet, ahol a vásárolt alapanyagokból hideg-, illetve melegkonyhai ételt készítenek helybeli fogyasztásra. Ezeknek a norma szerinti elszámolása szinte lehetetlen. Önök már adtak választ arra az esetre, ha kétféle csoport van a mintaboltokban, de mi a helyes számviteli elszámolás ebben az esetben?
Részlet a válaszából: […] ...1848. kérdésre adott válaszban.Ha a mintaboltbantörténik a saját konyha termékeinek az értékesítése, akkor ezt úgy kelltekinteni, hogy saját előállítású terméket értékesít a mintabolt. Amintaboltban erről – a már említett módon – legalább...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2007. május 17.
Kapcsolódó címkék:    

Saját termelésű készlet a saját boltban

Kérdés: A saját boltban kizárólag saját előállítású terméket árusítanak. Hogyan, milyen értéken kell azt kimutatni? És mi a teendő, ha az 2000. december 31-én már az árukészletben szerepelt?
Részlet a válaszából: […] ...– K 2652, saját késztermékek készletre vétele közvetlen önköltségen: T 2652 – K 581.Értékesítéskor, ha úgy döntöttek, hogy a saját előállítású termékeket tekintik először eladottnak: értékesítés eladási áron: T 381 – K 91, 467,= kapcsolódó...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. február 22.