Saját termelésű készlet a saját boltban

Kérdés: Az új Szt. 78. §-a szerint nem szabad az eladott áruk beszerzési értékében kimutatni a saját kereskedelmi egységbe kiszállított, saját termelésű készletek értékét. Hogyan számoljuk el a saját pékségünk által termelt termékek kiskereskedelmi egységeinkbe kiszállított értékét, hiszen ott más termékeket is értékesítenek? Az egységek elszámoltatása az általuk átvett áruk értékével történik, amelybe a saját termelésű áru is beletartozik.
Részlet a válaszából: […] ...kell, hogy ami a leltárba került, az saját termék vagy vásárolt áru.A kérdésben megfogalmazott esetben – úgy tűnik – célszerű a saját előállítású termékeket először eladottnak tekinteni és havonta leltározni. Ez esetben: az értékesítés realizált...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. március 28.
Kapcsolódó címkék:  

Saját termelésű készlet a saját boltban

Kérdés: A saját boltban kizárólag saját előállítású terméket árusítanak. Hogyan, milyen értéken kell azt kimutatni? És mi a teendő, ha az 2000. december 31-én már az árukészletben szerepelt?
Részlet a válaszából: […] ...– K 2652, saját késztermékek készletre vétele közvetlen önköltségen: T 2652 – K 581.Értékesítéskor, ha úgy döntöttek, hogy a saját előállítású termékeket tekintik először eladottnak: értékesítés eladási áron: T 381 – K 91, 467,= kapcsolódó...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. február 22.