Munkahelyi étkeztetés

Kérdés: Tekinthető-e munkahelyi étkeztetésnek, ha egy pékséget is üzemeltető vállalkozás a dolgozók egy meghatározott körének a saját pékségében előállított termékekből juttat napi 200 Ft önköltségi értéken? Mi legyen a minimális dokumentálása ennek? Juttathat-e a dolgozók egy másik körének ugyanilyen értékben a saját konyháról (ez másik telephely) melegétkeztetést, vagy egységesnek kell lennie? Hogyan történik a számviteli elszámolás?
Részlet a válaszából: […] ...termékeket is, a saját konyháról biztosított melegétkeztetést is, függetlenülattól, hogy a számviteli elszámolásban a személyi jellegű egyéb kifizetésekközött a pékségben előállított termékek, illetve a biztosított...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2005. december 8.
Kapcsolódó címke:

Természetben nyújtott étkeztetés

Kérdés: Dolgozóinknak előfizetéses ebédjegyet vásárolunk a társaság nevére kiállított számlával minden hét első munkanapján egy közeli diákmenzán. Havi elszámolás keretében dolgozóink 2200 Ft-tal kevesebbet fizetnek be, ily módon számoljuk el a természetben nyújtott étkeztetést. Ha a teljes hónapban menzán étkeznek a dolgozók, a 2200 Ft-os térítés elszámolása megfelelő-e, vagy egyszerűbb dokumentálás is elég? (Ha egyszerűbb, az miből áll?)
Részlet a válaszából: […] ...nyújtott étkeztetést elszámolni. Az elszámolás bizonylata a diákmenza számlája, amely számla szerinti összeget kell elsődlegesen a személyi jellegű egyéb kifizetések között elszámolni (T 559 K 454), s amely összeget csökkentő tételként kell könyvelni a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. július 18.
Kapcsolódó címke: