Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott étkezés természetben tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Természetben nyújtott étkeztetés

Kérdés: Dolgozóinknak előfizetéses ebédjegyet vásárolunk a társaság nevére kiállított számlával minden hét első munkanapján egy közeli diákmenzán. Havi elszámolás keretében dolgozóink 2200 Ft-tal kevesebbet fizetnek be, ily módon számoljuk el a természetben nyújtott étkeztetést. Ha a teljes hónapban menzán étkeznek a dolgozók, a 2200 Ft-os térítés elszámolása megfelelő-e, vagy egyszerűbb dokumentálás is elég? (Ha egyszerűbb, az miből áll?)
Részlet a válaszból: […]12 napra az 1400 forintból következően 764 forint kedvezményt adni.Ha a munkáltató a természetbeni étkeztetés bármelyik formáját pénzben "váltja ki", akkor összeghatártól függetlenül a magánszemély adózik utána. Hasonlóan adóköteles az olyan utalvány, amely nem felel meg a feltételeknek, azaz nem csak fogyasztásra készétel vásárlására jogosít.Az étkezési kedvezmény havi összeg, vagyis a természetbeni étkezésre jogosító jegyek vagy az étel vásárlására jogosító utalványok értékében az adóévi kedvezmény adómentesen nem lehet több, mint ahány hónapon át ez jár a magánszemélynek, tehát amíg munkaviszonyban van, vagy ha nyugdíjas, akkor minden hónapban, és egyidejűleg a két kedvezmény nem adható.Az egyszerűsítés érdekében a jegyek és az utalványok egyszerre is kiadhatók, akár előre, de akár utólag is. Az életszerűség követelménye miatt azonban nem lehet szabályozni, hogy a kiadott jegyeket, utalványokat mikor használják fel.A kétféle juttatást a munkáltatónak dokumentálnia kell. A nyilvántartásból egyértelműen ki kell derülnie annak, hogy ugyanaz a dolgozó ugyanazon hónapban tehát egyidejűleg csak az egyik fajta juttatásban részesül(t). Ha egyazon hónapra vonatkozóan vagy csak az egyiket vagy csak a másikat adják ki akár egyszerre, pl. év elején, akkor szabályosan járnak el; ha nem ezt teszik, akkor a mentesség nem áll fenn.A kérdésben szereplő esetben nem étkezési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. július 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 775
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: