Természetben nyújtott étkeztetés

Kérdés: Dolgozóinknak előfizetéses ebédjegyet vásárolunk a társaság nevére kiállított számlával minden hét első munkanapján egy közeli diákmenzán. Havi elszámolás keretében dolgozóink 2200 Ft-tal kevesebbet fizetnek be, ily módon számoljuk el a természetben nyújtott étkeztetést. Ha a teljes hónapban menzán étkeznek a dolgozók, a 2200 Ft-os térítés elszámolása megfelelő-e, vagy egyszerűbb dokumentálás is elég? (Ha egyszerűbb, az miből áll?)
Részlet a válaszából: […] Az Szja-tv. 1. sz. melléklet 8.17 pontja szerint a magánszemély egy adott hónapban egyféle kedvezményt vehet igénybe, miként lehet elszámolni a diákmenza karbantartási munkái idejére az étkezés térítését dolgozóinknak?A munkáltató által természetben nyújtott étkeztetés...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. július 18.
Kapcsolódó címke:

Filmforgatás alatti étkezés minősítése

Kérdés: A filmforgatás alatt a közreműködő vállalkozók és a szereplők részére a vállalkozó által felszolgált, a megrendelő felé ilyen címen továbbszámlázott étkezés minek minősül?
Részlet a válaszából: […]

A vállalkozó által a filmforgatás alatt a közreműködő vállalkozók és a szereplők részére adott étkezés természetbeni juttatás, amely után a megrendelőnek kell a közterhet megfizetnie a neki ilyen címen számlázott összeg alapján.

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. június 28.
Kapcsolódó címkék: