Személyzeti étkeztetés piaci ára


Szállodai vállalkozás milyen haszonkulcs felszámításával határozhatja meg a személyzeti étkezés piaci árát? Az ételek előállításának és felszolgálásának költségei lényegesen szerényebbek, mint a vendégeket kiszolgáló étterem esetében.


Megjelent a Számviteli Levelekben 2007. január 25-én (144. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 2927

[…] a személyzeti étkezés esetében is az általános ételkalkuláció alapján kell meghatározni, a felszolgálás költségeit a fogyasztás körülményei figyelembevételével kell megállapítani, a rezsiköltségek és a nyereség fedezetét (a haszonkulcsot) pedig ugyanazon vetítési alap segítségével kell számításba venni, amelyet általában használnak. És természetesen a fizetendő áfáról sem szabad elfeledkezni. Amennyiben a személyzet részére biztosított ételek (és nem az ételek előállítása) szerényebbek, a felszolgálás is egyszerűbb, és van "utcán át" történő értékesítés is, akkor a személyzeti étkezés piaci árának az "utcán át" […]
 
Kapcsolódó címke:
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.