Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adatszolgáltatás (vásárolt) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Földhivatali adatszolgáltatás

Kérdés: Társaságunk ingatlanügynöki tevékenységet folytat. A megbízások teljesítéséhez nélkülözhetetlen adatszolgáltatás vásárlása a Földhivataltól. Költségeink mintegy 70%-a ezekből a számlákból származik. Anyagköltségként vagy hatósági díjként kell-e könyvelnünk?
Részlet a válaszból: […]anyagköltségként elszámolni nem lehet. A (4) bekezdés szerint az egyéb szolgáltatások értékeként az üzleti évben felmerült az eszközök bekerülési értékében el nem számolt (figyelembe nem vehető) illetéket, jogszabályon alapuló hatósági igazgatási, szolgáltatási díjat, egyéb hatósági igazgatási szolgáltatási eljárási díjat kell kimutatni. Ha a Földhivataltól kapott adatszolgáltatásért fizetett összeg jogszabályon alapuló hatósági igazgatási, szolgáltatási díj, egyéb hatósági szolgáltatási eljárási díj, akkor azt az egyéb szolgáltatások költségeként kell elsődlegesen elszámolni. Zavaró azonban az, hogy a kérdésben számlázott költségekről írnak,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. május 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4139