Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adatvédelmi szakértő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Adatvédelmi szakértő bevonásának elszámolása

Kérdés: A 2018. május 25-én hatályba lépő új adatvédelmi rendelet kapcsán felmerült költségeket hogyan kell elszámolni? Cégünk például adatvédelmi szakértő bevonását tervezi, akinek a feladata lenne - többek között - a hiányosságok felmérése. A feltárt hiányosságok alapján dolgozná ki cégünk a hiányosságok kijavításának folyamatát, majd az új adatvédelmi rendelet szerinti adatkezelési szabályzatot, folyamatot.
Részlet a válaszból: […]járulékok levonásával.Célszerűbb azonban az adatvédelmi szakértőt a Ptk. szerinti megbízási szerződéssel foglalkoztatni. Külön szerződéssel az adatvédelmi hiányosságok feltárására és külön szerződéssel - a cég munkatársai bevonásával - az adatkezelési szabályzat elkészítésére. Az adatvédelmi szakértő a szerződés szerinti megbízási díjat - a feladat teljesítésekor - számlázza, a cég a számlázott összeget a szerződés szerinti teljesítéskor az igénybe vett szolgáltatások költségei között könyvelje.Általános szabály, hogy a jogszabályi követelményeknek való megfelelés érdekében felmerült költségeket[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. november 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7471
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: