Keresés eredménye

A találat a megadott adófolyószámlák rendezése tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adófolyószámlák rendezése
Kérdés: Hogyan kell a számvitelben elszámolni az előző könyvelő által rendezetlenül hagyott APEH-folyószámlán megjelenő valós túlfizetések és tartozások összegeit? Jelenleg nem egyeznek az egyes adónemeken nyilvántartott egyenlegek a könyvelésben szereplőkkel. A rendezést az eredményszámlákkal szemben kell elvégezni? Ha van ráfordításként elszámolandó tétel, akkor az a társasági adó alapja megállapításakor növelő tétel lesz?
Részlet a válaszból: […]lehetséges hibák variációi végtelenek, azokat csak a helyi viszonyok, adottságok mellett lehet meghatározni. Ha a társaság az összes lehetséges hibát feltárta, és azokat korrigálta, indokolt a folyószámla-egyenlegeket ismételten az adóhatósággal külön-külön is egyeztetni. Ha ezen egyeztetés után is fennmaradnak eltérések, amelyekre az adóhatóság sem tud magyarázatot adni, az eltéréseket - az APEH-folyószámlák egyenlegével való egyezőség érdekében - az adott folyószámla jellegének megfelelően kell rendezni. Az eltérések között lehetnek olyan tételek, amelyeket a társaság nem könyvelt. Ilyenek lehetnek az adóhatósági ellenőrzés során megállapított hibák és hibahatások, vagy/és az adóbírság, mulasztási bírság, késedelmi pótlék stb., akkor ezeket - a megállapításoknak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. május 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4135
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: