Keresés eredménye

A találat a megadott adószámos adózó tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adószámos magánszemélyek adózása, bevallása
Kérdés: Adószámos magánszemély adózása, bevallása ügyében kérem a segítségüket. Kérem tájékoztatásukat (az adószámos magánszemélyre vonatkozó nyomtatványok számának és a beadási határidő megjelölésével) abban az esetben, ha:
- biztosítási jogviszonyt keletkeztet a szerződés szerinti összeg,
a) a vevő adózó (társaság, egyéni vállalkozó),
b) a vevő magánszemély;
- biztosítási jogviszonyt nem keletkeztet a szerződés szerinti összeg.
Részlet a válaszból: […]jövedelme eléri a minimálbér harminc százalékát, illetőleg naptári napokra annak harmincadrészét. Ebben az esetben a másik fél (pl. megbízó) foglalkoztatónak, egyben az Art. szerinti kifizetőnek minősül. Ez független attól, hogy a megbízó jogi vagy természetes személy, egyéni vállalkozó vagy egyéb szervezet, hiszen biztosítottat foglalkoztat, így e minőségét akkor is be kell az állami adó- és vámhatósághoz jelentenie, ha más adókötelezettség nem terheli (azaz adószámot kell kérnie).A kifizető havonként, a tárgyhót követő hónap 12. napjáig elektronikus úton bevallást tesz a '08-as nyomtatványon az adó- és/vagy társadalombiztosítási kötelezettségeket eredményező, magánszemélyeknek teljesített kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő valamennyi adóról, járulékokról[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. november 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7145
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: