Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adótanácsadó-képzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Adótanácsadó-képzés költsége

Kérdés: Adótanácsadó-képzés elismert költsége-e a könyvelő vállalkozásnak, akár egyéni vállalkozás keretében, akár társas vállalkozás tagjaként, illetve alkalmazottjaként történik a tanfolyam kifizetése? A számla az adott vállalkozás nevére szól. A vállalkozásnak a végzettség hiányában, jelenleg és a tanfolyam elvégzéséig nem keletkezik adótanácsadásból bevétele. Milyen feltételeknek kell megfelelni? A tanfolyam költségeinek a megtérítése miatt milyen adók és járulékok terhelik a kifizetőt?
Részlet a válaszból: […]ellátásának feltételeként történik (ideértve azt is, ha ez iskolarendszeren kívüli képzés, betanítás stb.), abban az esetben sem, ha a dolog, szolgáltatás személyes szükséglet kielégítésére is alkalmas, ha nem zárható ki a magáncélú hasznosítás, használat, igénybevétel sem.Az adó-tanácsadói képzés - mint iskolarendszerű képzésen kívüli képzés - költségei (a tanfolyam számlázott költsége, a tananyag beszerzésének költségei stb.) akkor tekinthetők a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek, és számolhatók el adózatlanul az igénybe vett szolgáltatások költségei között (a könyvelő vállalkozásnál is, ha társas vállalkozás), ha a társaság létesítő okiratában meghatározott vállalkozási tevékenységéhez szükséges - jogszabályban előírt - ismeretek megszerzését célozza a képzés. Indokolt egy könyvelő társaság esetében az üzletszerűen végzett adó-tanácsadói tevékenységet a létesítő okiratban is rögzíteni, de történhet adótanácsadás a könyvviteli szolgáltatás keretében is. Természetesen lényeges az is, hogy a társaság tagját, alkalmazottját a társaság vezetése küldje el az adótanácsadáshoz szükséges szakismeretek megszerzését biztosító tanfolyamra, továbbá határozza meg az adó-tanácsadói képzés költségei viselésének feltételeit.Egyéni vállalkozó esetében az Szja-tv. 11. számú melléklete I. jellemzően előforduló[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. február 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6178
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,