Keresés eredménye

A találat a megadott adótanácsadó-képzés tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adótanácsadó-képzés költsége
Kérdés: Adótanácsadó-képzés elismert költsége-e a könyvelő vállalkozásnak, akár egyéni vállalkozás keretében, akár társas vállalkozás tagjaként, illetve alkalmazottjaként történik a tanfolyam kifizetése? A számla az adott vállalkozás nevére szól. A vállalkozásnak a végzettség hiányában, jelenleg és a tanfolyam elvégzéséig nem keletkezik adótanácsadásból bevétele. Milyen feltételeknek kell megfelelni? A tanfolyam költségeinek a megtérítése miatt milyen adók és járulékok terhelik a kifizetőt?
Részlet a válaszból: […]magáncélú hasznosítás, használat, igénybevétel sem.Az adó-tanácsadói képzés - mint iskolarendszerű képzésen kívüli képzés - költségei (a tanfolyam számlázott költsége, a tananyag beszerzésének költségei stb.) akkor tekinthetők a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek, és számolhatók el adózatlanul az igénybe vett szolgáltatások költségei között (a könyvelő vállalkozásnál is, ha társas vállalkozás), ha a társaság létesítő okiratában meghatározott vállalkozási tevékenységéhez szükséges - jogszabályban előírt - ismeretek megszerzését célozza a képzés. Indokolt egy könyvelő társaság esetében az üzletszerűen végzett adó-tanácsadói tevékenységet a létesítő okiratban is rögzíteni, de történhet adótanácsadás a könyvviteli szolgáltatás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. február 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6178
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,