Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adótartozás (behajthatatlan) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Behajthatatlan adótartozás

Kérdés: A cég egyéb kötelezettségei mellett adótartozásait sem tudja fizetni. Az adóhivatal többszöri vagyonfelmérés, végrehajtás megkísérlése után az adófolyószámlán felhalmozott tartozásokat kivezette a folyószámláról behajthatatlanság címén. Jelenleg az adófolyószámlán csak az ez után keletkezett kötelezettségek szerepelnek, ellentétben a könyveléssel, ahol a teljes, az idáig felhalmozott tartozást tartjuk nyilván. A könyvelésből is ki kell vezetni az adóhivatal által már nyilván nem tartott tartozásokat? Ha igen, milyen számlával szemben?
Részlet a válaszból: […]adófolyószámláról értesültek, az adóhatóság küldött legalább egy - erről szóló - tájékoztató levelet. Ha ezt az adóhatóság eddig nem tette meg, akkor kérni kell, mivel az adóhatósággal szembeni kötelezettségként nem lehet más összeget kimutatni, mint amennyi az adófolyószámlán van. Ha megkeresésük alapján az adóhatóság nem válaszolna, akkor megkeresésük és az adófolyószámla egyenlegének változására[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. március 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6575
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: