Keresés eredménye

A találat a megadott adótörvények 2002-ben tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adózásra vonatkozó várható változások
Kérdés: Lesznek-e, várhatók-e olyan változások, amelyek közvetlenül vagy közvetve kihatnak a vállalkozások számvitelére, adózására, és a 2001. év végén vagy a 2002. év elején tennivalót jelentenek a vállalkozásnak, amelyek elmulasztása hátránnyal járhat számunkra?
Részlet a válaszból: […]termékelőállítást szolgáló beruházást kezdett el (akár üzembe helyezte, akár nem, akár vett már igénybe a Tao-tv. 21. §-a szerint adókedvezményt, akár nem), 2002. január 31-éig be kell jelentenie az adóhatóságnak a beruházás tervezett összegét, a kezdés helyét, az üzembe helyezés tervezett időpontját. 2002-től történő beruházáskezdés esetén az említett adatokat, a kezdést követő 30 napon belül kell az adóhatóságnak bejelenteni. Külföldön tevékenységet végző társaságokat érintő változások Fontos, hogy figyelemmel kísérjék a devizakorlátozások megszüntetéséről, valamint más jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslat (Dvkm.) elfogadását, amelynek kihirdetése december közepén várható. E jogszabály rendelkezik ugyanis a Tao-tv.-nek a külföldön[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. december 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 467
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: