Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adózott jövedelem tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Külföldi telephely adózott jövedelme

Kérdés: Külföldi telephelyen is dolgozó építőipari cég a külföldön megtermelt jövedelme után osztalékot szeretne fizetni. Mivel a nyereségadót külföldön megfizette, az osztalék után a külföldi adótörvények szerint kell adóznia, vagy a magyar adótörvények szerint? Kiveheti-e a külföldön adózott jövedelmet osztalékként a forintpénztárból?
Részlet a válaszból: […]tulajdonosának osztalékot (még akkor is, ha csak külföldön végzett tevékenysége van), ha a magyar számviteli előírások szerint megállapított, a társaságiadó-törvény előírásai szerint adózott eredménye arra fedezetet nyújt, továbbá teljesülnek az osztalékfizetésre vonatkozó, a Gt.-ben és az Szt.-ben megfogalmazott feltételek. Ha a Gt. és az Szt. szerint fizethető osztalék, és az osztalékot magánszemély részére fizetik ki, az osztalékkifizetés személyi jövedelemadóját és egészségügyi hozzájárulását a magyar Szja-tv. és Eho-tv. előírásai szerint kell megállapítani, levonni, bevallani[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. november 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3896
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,