Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott áfa 2003-ban tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Áfamérték-változások 2003. január 1-jétől

Kérdés: Széles ügyfélkörrel rendelkező könyvelőként szeretnénk pontos és teljes körű felvilágosítást kapni a 2003. január 1-jétől életbe lépő áfamérték-változásokról.
Részlet a válaszból: […]levél- és csomagküldemények postai továbbítását, a postahivatali szolgáltatást és az egyéb postai szolgáltatást, amelyek továbbra is tárgyi adómentesek maradnak); a gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatások közül a kutatás és kísérleti fejlesztés; település- és tájrendezés, területfejlesztési, -rendezési tervezés; vízgazdálkodási tervezés, szakértés; postai és távközlési tervezés, szakértés; környezetvédelmi szakmai tervezés, szakértés; a környezeti elemek laboratóriumi vizsgálata és a kéménytisztítás és tüzeléstechnikai szolgáltatás. A kedvezményes kulcsból a tárgyi adómentes körbe került a zsűriszámmal ellátott egyedi, vagy meghatározott példányszámban előállított népművészeti és iparművészeti termékek értékesítése. A rendelkezés csak azokra a termékekre vonatkozik, melyeknél a minősítés a Magyar Művelődési Intézet alapításáról szóló 1/1992. MKM rendelet alapján történik. Tárgyi adómentesség helyett 25 százalékos adómérték alkalmazandó a következőkre: iskolarendszeren kívüli felnőttoktatás egyes esetei (amely nem tartozik az alábbi körbe: köz- és felsőoktatás, felnőttképzésből az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott szakképesítést adó képzés, Fk-tv. szerint szervezett és akkreditált, továbbá jogszabályban meghatározottak szerint szervezett képzés, továbbképzés, illetve szakvizsgára történő felkészítés, valamint a Nyelvi Akkreditációs Testület által akkreditált idegen nyelvi képzés), az adókötelezettség azonban csak 2003. július 1-jétől alkalmazandó; jogi szolgáltatások, azaz az ügyvédek, közjegyzők (ezzel együtt az igazságügyi szakértők, bírósági végrehajtók) tevékenysége; a lakóingatlanok kezelése (vagyis a közös képviselők díja); a műemlékvédelmi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. február 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1082
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: