Keresés eredménye

3 találat a megadott ajándéksorsolás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Ajándéksorsoláson nyert utazás
Kérdés: A kft. ajándéksorsoláson nyert egy kétszemélyes utat még 2011-ben. A nyeremény piaci értékét a szervező cég írásban közölte. A nyereménysorsolás nem tartozik a szerencsejáték-törvény hatálya alá. A nyereményt két magánszemély használta fel 2011-ben, akik semmiféle jogviszonyban nem állnak a vállalkozásnál. A kft.-nek milyen társaságiadó-, személyijövedelem­adó-, járulékfizetési kötelezettsége keletkezik az átvett, majd továbbadott nyereménnyel kapcsolatban?
Részlet a válaszból: […]lettek, hanem olyanok, akik a kft.-vel semmiféle jogviszonyban nem álltak. Az utazási szolgáltatás olyan, hogy ott egyértelműen meghatározott (megállapítható) az egyes magánszemélyek által megszerzett jövedelem, ezért azt nem lehet az egyes meghatározott juttatások közé sorolni.Az Szja-tv. 4. §-ának (1)-(2) bekezdése alapján jövedelem a magánszemély által más személytől megszerzett bevétel egésze (a kérdés szerinti esetben ez költségekkel nem csökkenthető!). Bevétel a magánszemély által bármely jogcímen és bármely formában mástól megszerzett vagyoni érték. Nem pénzben megszerzett bevételnek minősül különösen az utalvány (az adott esetben az utazási utalvány, amely szolgáltatásra cserélhető).A leírtakból következően a nyeremény piaci (áfát is magában foglaló) értéke[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. október 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5613
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Ajándéksorsolás
Kérdés: Nyereményakció keretében a kft. tárgyi eszközt szeretne nyereményként kisorsolni. A kibocsátott sorsjegyek helyett a kft. termékeinek vonalkódját kell visszaküldeni. A nyeremények között nagy összegű tárgyi eszközök szerepelnek (pl. számítógép, mobiltelefon). Ebben az esetben a kft.-nek van-e személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettsége, illetve a tárgyieszköz-nyereményeket miképpen számolhatja el?
Részlet a válaszból: […]százalék, amelyet a magánszemélyeknek kiosztandó teljes nyereményösszegből egy tételben kell a kifizetőnek levonnia és befizetnie. Ha a nyeremény nem pénz, hanem más vagyoni érték (például tárgyi eszköz), akkor az általános forgalmi adó nélkül számított szokásos piaci értékét alapul véve, annak 25 százalékát kell adó címén a kifizetőnek megfizetnie. Az Szja-tv. 1. számú melléklet 8.14 pontja alapján a nyereményakció keretében adott nagy összegű tárgyieszköz-juttatás adómentes természetbeni juttatás lehet abban az esetben, ha azt üzletpolitikai (reklám) célból, bárkinek azonos feltételekkel és módon, nyilvános körülmények között adják. Az adómentesség szempontjából nagyon lényeges, hogy a juttatás bárkinek azonos feltételekkel és módon, nyilvános körülmények[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. augusztus 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 783
Kapcsolódó tárgyszavak:
3. találat: Ajándéksorsolás
Kérdés: A vállalkozás utazási irodáiban meghirdetett, havonta a vásárlók között kisorsolt nyeremény után milyen adókötelezettség keletkezik, hogyan kell azt bevallani és megfizetni?
Részlet a válaszból: […]rendelkezés szerint, ha a nyeremény nem pénz, akkor a juttatónak kell a nyeremény általános forgalmi adó nélküli piaci árának 25 százalékát személyi jövedelemadóként megállapítani. Az adót logikusan a nyeremény átadását követő hónap 12-éig kellene megfizetni, mint a levont jövedelemadó-előleget. Ám a kifizető kötelezettségeként előírt adó befizetéséről az Art. külön nem rendelkezik, így a nem nevesített kötelezettségekre előírt határidő, a juttatást követő hó 20-a lehet a befizetés határideje (Art. 2.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 382
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,