Keresés eredménye

2 találat a megadott akkreditált tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Oktatási intézményben oktatók adómentessége
Kérdés: A 2007-es évben az oktatási tevékenységet, amelyeket e. v., bt., kft. számlázott akkreditált iskolának, vagy köz- és felsőfokú intézménynek, azt áfamentesen tehette meg, arra hivatkozva, hogy a tavalyi Áfa-tv. 2. számú mellékletének 17. d) pontja ezen tevékenységet "közvetlenül nyújtott tevékenység"-nek minősítette. Az új Áfa-tv.-ből ez a mondat kimaradt, úgy gondolom, hogy csak maga az intézmény számlázhat oktatást áfamentesen. Aki úgymond "beszámláz", annak ez évtől ezt áfásan kell megtennie. Továbbá ugyanígy, ha e. v., bt., kft. magánóraadást végez magánszemélynek (nem köz- és felsőoktatási intézménynek), az áfás-e 2008-tól? [A mostani tv. 85. §-a (1) bekezdésének j) pontjába szerintem nem fér bele.]
Részlet a válaszból: […]társaság (bt., kft.) tagjaként végző oktatók, tanárok és óraadók oktatási tevékenysége [a magánóraadások közül ideértve a köz- és felsőoktatás, valamint az Áfa-tv. 86. §-ának (2) bekezdésében felsorolt oktatás keretében végzett magánóraadást is!] 2008. január 1-jét követően is adómentes szolgáltatásnak minősül az áfa rendszerében. Az adómentesség kapcsán ugyanakkor figyelemmel kell lenni az Áfa-tv. 85. §-ának (3) bekezdésében előírtakra is. E jogszabályhely értelmében ugyanis, ha az említett oktatók által végzett tevékenység valamilyen jogszabály szerinti képesítéshez is kötött, akkor az áfa szerinti adómentesség csak abban az esetben áll fenn, ha az oktatók e képesítési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. április 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3646
Kapcsolódó tárgyszavak:
2. találat: Az oktatás áfakötelezettsége
Kérdés: Társaságunk oktatással foglalkozik. Az Áfa-tv. módosítása során tudomásunk szerint változott az oktatás adómértéke. Kérdésünk, hogy a 2003-as tanfolyamainkra történő befizetésekre milyen adómértéket alkalmazzunk?
Részlet a válaszból: […]80-ból), az oktatási pedagógiai szakértés, szaktanácsadás (SZJ 74.87.16.4), a pedagógiai tájékoztatás, pedagógus-továbbképzés szervezése, valamint a tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szervezése, összehangolása (SZJ 74.87.15-ből), egyetemi vagy főiskolai magántanár oktatási intézményben végzett oktatói tevékenysége. Társaságuk esetében tehát azt kell először megvizsgálni, hogy a felsoroltak valamelyikének megfelelő képzést[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. február 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1078
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,