Keresés eredménye

6 találat a megadott alanyi adómentes tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Tárgyi eszköz vásárlása alanyi mentességgel
Kérdés: Tárgyi eszközt vásároltam. A számlán alanyi mentesség szerepel. Helyes ez így? Ha nem helyes, kinek a felelőssége?
Részlet a válaszból: […]legalább 1 évet meghaladó időtartamban szolgálja a gazdasági tevékenység folytatását.A kérdésből nem derül ki, hogy konkrétan milyen eszközről van szó. A fogalomból következően azonban nem biztos, hogy ami a vevőnél tárgyi eszköz, az az eladónál is tárgyi eszközként funkcionált. A tárgyi eszköz értékesítése sem eredményez minden esetben tényleges adófizetési kötelezettséget[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. június 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6695
2. találat: Átjelentkezés alanyi adómentes körbe
Kérdés: Áfaadóalany egyéni vállalkozó 2011. de­cember hónapban átjelentkezett alanyi adómentes körbe. Az áfás időszakban beszerzett és az átjelentkezés időpontjában meglévő kis értékű, valamint egyéb tárgyi eszközök vonatkozásában van-e áfafizetési kötelezettsége a vállalkozónak, az átjelentkezés miatt?
Részlet a válaszból: […]adómentesség választására jogosító felső értékhatárba nem számítandó be az adóalany vállalkozásában tárgyi eszközként használt termék értékesítése. Az Áfa-tv. 193. §-a (1) bekezdésének a) pontja alapján az adóalany az alanyi adómentesség időszakában nem járhat el alanyi adómentes minőségében - többek között - a tárgyi eszközök[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. május 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5437
Kapcsolódó tárgyszavak:
3. találat: Áfaalanyi mentesség választása
Kérdés: Evás ügyvédi iroda szeretne kilépni az evakörből, és egyidejűleg bejelentkezni áfa szempontjából alanyi mentesnek. Van-e ennek törvényi akadálya?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3007
Kapcsolódó tárgyszavak:
4. találat: Alanyi adómentes vállalkozás (eva)
Kérdés: Alanyi adómentes vállalkozó, vállalkozás belép az evába, 2003-ban számláit áfatartalommal állítja-e ki?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. november 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1002
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
5. találat: Alanyi adómentesség megszűnése (eva)
Kérdés: Kiállíthat-e alanyi adómentes számlát az, aki evaalany?
Részlet a válaszból: […]időpontja szerinti teljesítési időponttal kérésre - a kibocsátó döntésétől függően - egyszerűsített számlát vagy számlát bocsát ki. Ez azt jelenti, hogy az eva hatálya alatt megszűnik az alanyi adómentesség, és az evaalany által kibocsátott számlában, egyszerűsített számlában, számlát helyettesítő okmányban az Áfa-tv.-ben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. november 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 998
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
6. találat: Áfamentes, áfaköteles tevékenység, bevallások gyakorisága
Kérdés: Kizárólag tárgyi adómentes tevékenységet végző kft. meglévő tárgyi eszközeit értékesíti. Hogyan kell az általános forgalmi adót elszámolnia? Ugyanezen cég a jövőben áfaköteles szolgáltatást közvetít egy tárgyi adómentes tevékenységet folytató társaságnak. Az áfa szempontjából hogyan kell eljárnia, be kell-e jelentkeznie, milyen bevalló lesz a cég (havi, negyedéves, éves)?
Részlet a válaszból: […]negyedévet követően havi bevallásra kell áttérni. A kft.-nek azonban nemcsak fizetendő adója van az értékesítései után, hanem pótlólag az áfalevonási joga is megnyílik az áfatörvény 39. § (3) bekezdésének a) pontja alapján az alábbiak szerint: Ha a tárgyi eszköz beszerzése és értékesítése között 60 hónapnál (ingatlan esetén 120 hónapnál) kevesebb idő telt el, és a társaság rendelkezik a nevére szóló, a beszerzést igazoló számlákkal, a figyelési időszak hátralévő részére eső előzetesen felszámított adó levonható. Az adólevonás abban a bevallásban érvényesíthető, amelyben a továbbadás fizetendő adója is szerepel. Például tegyük fel, hogy a kft. 1997 márciusában fénymásolót vett, a számlában 100 pénz le nem vonható áfa szerepelt. A fénymásolót 2001[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. március 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 80
Kapcsolódó tárgyszavak: , , , ,