Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott alanyi mentes határ tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Áfa-alanyi mentes határ átlépése

Kérdés: Legalább 36 órás munkaviszonyban lévő, alanyi áfamentes nem átalányadózó egyéni vállalkozó árbevétele év közben meghaladja a kétmillió forintot. Mi a konkrét teendője?
Részlet a válaszból: […]bevétel, valamint - az Áfa-tv. 3/A. §-a alapján - az adóbélyeggel rendelkező dohánygyártmányok forgalma. Ha a teljes értékesítési bevétel adóköteles besorolású, az Áfa-tv. 51. §-a (2) bekezdésének második fordulata alapján már adókötelezettsége keletkezik az adóalanynak azon teljes ügyleti érték után, mellyel a 2 millió forintot túllépi. (Ha tehát pl. 1980 ezer forintos bevétel után 80 ezer forintos eladása következik, az egész 80 ezer Ft adózik, nemcsak az értékhatár feletti 60 ezer Ft, és nem is csak az ezt követő tranzakció.) Az adóalanynak az Áfa-tv. 51. §-ának (1) bekezdése szerint - összhangban Art. 15. §-ának (3) bekezdésével - az értékhatár-túllépést követő 15 napon belül változásbejelentő nyomtatványt kell kitöltenie. Azon[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. január 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 523
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,