Keresés eredménye

A találat a megadott alárendelt kölcsöntőke tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Szállítói tartozás, alárendelt kölcsöntőke
Kérdés: Anyag- és áruvásárláshoz kapcsolódó - éven túli - szállítói tartozás átalakítható-e alárendelt kölcsöntőkévé a szállító beleegyezése és a számviteli törvényben előírt szerződés megkötéséhez való hozzájárulása alapján? Az elmúlt két évben a vevő forgalma jelentősen visszaesett, nagyon komoly fizetési gondjai vannak, fizetni csak hosszabb távon, a piacok visszaszerzését követően tudna. A szállító 23 százalékos tulajdoni részesedést szerzett a cégben az elmúlt évben.
Részlet a válaszból: […]kötelezettséggé történő átminősítése valójában a szállítói tartozás elodázását jelentené, de - pénzmozgás nélkül - azt az adósság rendezésébe nem lehet bevonni. (Ehhez az eszközoldalon is változásnak kellene bekövetkeznie, nem elegendő a kötelezettségek közötti átrendezés!) A kérdés utolsó mondatához kapcsolódóan, célszerűnek az látszik, ha a szállító a vevővel szembeni követelésével tőkét emel a vevőnél (következményei lényegében azonosak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. augusztus 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5121
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: