Keresés eredménye

A találat a megadott alibifelmondás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Alibifelmondás díjának elszámolása
Kérdés: "A" zrt.-ben a dolgozók munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt. "B" zrt. a dolgozókat azzal a feltétellel foglalkoztatja, hogy a végkielégítést és a felmondási időre járó összegeket azok járulékaival együtt nem a dolgozók kapták meg, hanem a dolgozókat átvevő "B" zrt. Az érintett dolgozók ezen összegeket a "B" zrt.-nél lévő munkaviszonyuk esetleges megszüntetése esetén kapják meg. Hogyan kell a fentieket könyvelni az átadó "A" zrt.-nél, illetve az átvevő "B" zrt.-nél? Ez utóbbinál időbelileg el kell-e határolni a bevételként elszámolt összeget?
Részlet a válaszból: […]pénzeszközként kell elszámolni a rendkívüli ráfordítások között, annak összegével növelni kell a társasági adó alapjának megállapítása során az adózás előtti eredményt. A "B" zrt. az átvett dolgozók munkaviszonya esetleges felmondása esetére vette át a végkielégítés és a felmondási időre járó bér, valamint azok járulékainak a fedezetét, kötelezettséget vállalva ezek jövőbeni pénzügyi rendezésére. Ezt a kötelezettségvállalást azonban nem lehet a könyvviteli nyilvántartásokban kimutatni, mert ezen kötelezettségek nem konkrétak, nem névre szólóak, nem határozták meg a kötelezettségek teljesítési időpontját stb. A harmadik[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3034
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: