Keresés eredménye

A találat a megadott alkatrészek felújítása tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Alkatrészek felújítása
Kérdés: Hogyan kell könyvelni (kontírozással) azt az esetet, amikor pl. az emelőkosárban lévő alkatrész, lemez stb. cseréje megtörténik, és a kicserélt alkatrészt a cég kicsit felújítja, javít rajta, készletre veszi, vagy eladja, esetleg egy másik gépbe felhasználja? A kinyert anyag vagy áru esetleg használt lesz az eladáskor, emiatt a használt ingóságokra vonatkozó áfát is néznünk kell?
Részlet a válaszból: […]ismételten felhasználható, vagy eladható legalább annyiért, amennyi a felújított alkatrész bekerülési értéke).Ha a cég munkavállalói végzik a kicserélt, kiszerelt alkatrész felújítását, a felújítási munkafolyamatot a saját vállalkozásban végzett termék-előállítás szabályai szerint kell elszámolni, azaz- a kicserélt, kiszerelt alkatrész készletre vételi értékét anyagköltségként kell kimutatni (T 511 - K 227);- a felújítást végző munkavállalók felújításra fordított munkaidejükre járó munkabérét bérköltségként, a bérköltségre jutó szociális hozzájárulási adót bérjárulékként (T 521 - K 4711, T 561 - K 463-8) kell elszámolni;- a javításhoz, felújításhoz felhasznált más anyagokat (az energiát) anyagköltségként, a működtetett gépek terv szerinti[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. szeptember 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7696
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: