Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott alkoholszonda tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Alkoholszonda besorolása

Kérdés: Társaságunk egy építkezésen alvállalkozókat és alkalmazottakat foglalkoztat. Alkoholszondát vásároltak az ittas munkavállalók és vállalkozók kiszűrésére. Ezt az alkoholszondát a cég hogyan számolja el, a beszerzésből az áfa visszaigényelhető?
Részlet a válaszból: […]hivatkozni!)Az Szt. 23. §-a szerint a beszerzett és használatba vett eszközöket rendeltetésük, használatuk alapján kell a befektetett eszközök vagy a forgóeszközök közé sorolni. Az alkoholszonda feltételezhetően tartósan, legalább egy éven túl szolgálja a tevékenységet, a működést. Ezért azt a beszerzéskor az áfa nélküli beszerzési értéken beruházásként kell könyvelni, majd a rendeltetésszerű használatbavételkor a tárgyi eszközök között (mint gép, berendezés) kell állományba venni (aktiválni). Az aktivált tárgyi eszköz bruttó értékének figyelembevételével az Szt. 52. §-ának (1)-(2) bekezdése szerint[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. május 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7607
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: