Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott anyagnyilvántartás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kivitelezés helyszínére szállított anyag elszámolása

Kérdés: A beépítendő anyagok 90%-át a szállító a kivitelezés helyszínére kiszállítja, nem kerülnek az anyagraktárba. Be kell-e vételezni ezen anyagokat tételesen az anyagnyilvántartó rendszerbe, vagy elszámolható egy összegben anyagköltségként? Természetesen a kimaradó anyagot bevételezzük, és bekerül a raktárba is. Ezt az elszámolási módot a számviteli politikában szabályozzuk?
Részlet a válaszból: […]módszert alkalmazzák.Az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó kft.-nél is célszerű minden anyagbeszerzést az anyagnyilvántartó rendszerbe bevételezni, függetlenül attól, hogy azt az anyagraktárba szállították közvetlenül, illetve közvetlenül a munkahelyre. (Természetesen megjelölve azt, hogy az adott anyag hol található!) Akkor számolják el anyagköltségként, amikor azt ténylegesen felhasználták!Az anyagnyilvántartó rendszer által szolgáltatandó információ[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. december 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5680
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: