Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott apanap tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Apanap elszámolása

Kérdés: Társaságunk tb-kifizetőhely. Hogyan kell könyvelni az "apanapot" és a járulékait, és hogyan a Magyar Államkincstár által utalt összeget?
Részlet a válaszból: […]határozza meg, amelyből az következik, hogy az öt munkanap kedvezményre járó bruttó összeget munkabérként kell elszámolni, azaz bérköltségként, a bér után fizetendő járulékot pedig a bérjárulékok között kell kimutatni. Az 5 munkanap munkaidő-kedvezmény idejére járó távolléti díj és munkáltatói közteher összegét a munkáltató részére a költségvetés megtéríti. Ezt az összeget a 305/2002. (XII. 27.) Korm. rendelet 2. §-ának (1) bekezdése alapján a Magyar Államkincstár területi igazgatóságától kell igényelni. Az igénylést az illetékes Igazgatóság ellenőrzi, majd gondoskodik az összeg átutalásáról, amelyet a társaságnál egyéb bevételként kell - általában - a jóváírással[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. szeptember 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3810
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: