Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott apasági szabadság tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Apasági szabadság díjának elszámolása

Kérdés: A Számviteli Levelek 182. számában a 3810. kérdésre adott válasz szerint az apákat megillető pótszabadság költségeit bérköltségként, illetve bérjárulékként kell kimutatni. A hatályos KSH-útmutató szerint ez nem része a keresetnek, tehát kimutatható a személyi jellegű egyéb kifizetések között?
Részlet a válaszból: […]következőket írja: az Mt. szerint az apának gyermeke születése esetén, legkésőbb a születést követő második hónap végéig öt, ikergyermekek születése esetén hét munkanap pótszabadság jár, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni. A munkavállalók részére a pótszabadság idejére járó távolléti díj és munkáltatói közteher összegét a munkáltató részére a központi költségvetés megtéríti, ezért ez a költség nem jelenik meg a munkaerőköltség egyik csoportjában sem, és így értelemszerűen nem része a keresetnek sem.Ha a KSH szerint az apának gyermeke születése esetén járó pótszabadság díja nem része a keresetnek, akkor azt bérköltségként nem lehet elszámolni.Az Szt. 3. §-a (7) bekezdésének 3. pontja szerint személyi jellegű egyéb kifizetések azok a természetes személyek részére teljesített kifizetések, elszámolt összegek, amelyeket a kifizető a természetes[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7420
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Apasági szabadság díjának elszámolása

Kérdés: Az 1614. kérdésre adott válasz helytálló még? Az apasági segély összegét a program már nem teszi a bérköltségek közé. Hogyan kell elszámolni a távolléti díjat és a folyósított támogatást?
Részlet a válaszból: […]fedezetére kapott, igényelt támogatást az egyéb bevételek között kell elszámolni.A 2012. évi I. törvény (Mt.) 118. §-ának (4) bekezdése alapján az apának gyermeke születése esetén, legkésőbb a szülést követő második hónap végéig, öt, ikergyermek születése esetén hét munkanap pótszabadság jár.A 420/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet, amely a gyermek születése esetén az apát megillető pótszabadsággal összefüggő költségek megtérítéséről rendelkezik, 1. §-ának (2) bekezdése alapján a pótszabadság idejére járó távolléti díj és munkáltatói közteher együttes összegét a munkáltató részére a központi költségvetés megtéríti. A 3. § (1) bekezdése szerint a munkáltatónak a megtérítést kérelmeznie kell, családtámogatási kifizetőhely esetén havonta, egyébként negyedévenként.A KSH 2014. 01. 01-től érvényes "Útmutató a munkaügyi-statisztikai adatszolgáltatáshoz" kiadványa 1.1.1.3 pontjában a kiegészítő fizetéshez fűzött megjegyzésében a következőket írja: a munkavállaló részére (az apának gyermeke születése esetén) a pótszabadság idejére járó távolléti díj és munkáltatói közteher összegét a munkáltató részére a központi költségvetés megtéríti, ezért ez a költség nem jelenik meg a munkaerő­költség egyik csoportjában sem, így értelemszerűen nem része[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. július 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6362
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: