Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott árfolyam-biztosítás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Árfolyam-biztosítás elszámolása

Kérdés: Amennyiben cégünk árfolyam-biztosítást köt számlavezető bankjával, akkor azt hogyan kell elszámolni? Az árfolyam-biztosításban úgy állapodnak meg, hogy cégünk fennálló deviza-hitelkeretét december 31-ével forintosítják a szerződésben meghatározott árfolyamon. Ezt hogyan kell könyvelni?
Részlet a válaszból: […]különbözetet pénzügyileg rendezzék. Ebből már következik, könyvelni nem a deviza-hitelkeret forintosított összegét kell, hanem a különbözet pénzügyileg rendezett összegét a pénzügyi műveletek egyéb bevételével, illetve egyéb ráfordításával szemben. Az elszámolási határidős ügylet áru, pénzügyi instrumentum (az adott esetben deviza-hitelkeret) előre meghatározott jövőbeni időpontban (az adott esetben december 31-én), előre meghatározott kötési áron (a szerződésben meghatározott árfolyamon) történő adásvételére vonatkozik, amely az ügylet zárásakor nem az ügylet tárgyának átadásával és a kötési ár (árfolyam) pénzügyi rendezésével, hanem az ügylet tárgyának záráskori piaci ára (december 31-ei árfolyama) és a kötési ár (a szerződésben meghatározott árfolyam) közötti különbözetnek a felek közötti pénzügyi rendezésével teljesül. Az árkülönbözetet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. október 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2820
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: