Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott áruházlánc ügyletei tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Áruházláncok által számlázott tételek

Kérdés: Az áruházláncok által számlázott bónuszt, adatfeldolgozást, logisztikai kedvezményt, piackoordinálási díjat, marketingdíjat stb. az egyéb ráfordítások vagy az igénybe vett szolgáltatások között kell könyvelni?
Részlet a válaszból: […]bónusz. A bónusz - jellemzően - kedvezmény (felár), esetenként utólag adott engedmény, amelyet nem az áruházláncnak kell számláznia (hanem az eladónak), vagy egyáltalán nem kell számlázni. Ha a bónusznak nevezett összeget a kérdező cégnek fizetnie kell, akkor azt - mint végleges pénzeszközátadást - a rendkívüli ráfordítások között kell elszámolnia. (Társasági adónál a Tao-tv. 3. számú mellékletének A/13. pontjára tekintettel kell lenni.)Ha az adatfeldolgozást, a piacszerviz-szolgáltatást, a logisztikai szolgáltatást, a piackoordinálást, a marketingtevékenységet az áruházlánc végzi, akkor ennek a vonatkozó szerződés szerinti díját az áruházlánc számlázza, amelyet a kérdező cégnél az igénybe vett szolgáltatások költségei között kell elszámolni. Természetesen logisztikai kedvezményt nem lehet számlázni, az nem valamilyen szolgáltatás ellenértéke. (Ha nem lehet számlázni, akkor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. november 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6076
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: