Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átalányár tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyösszegű átalányár elszámolása

Kérdés: A Közbeszerzési Tanács által kiírt pályázaton 63 M Ft + áfa volt elnyerhető, amely a pályázatban kiírtak szerint egyösszegű átalányár. A szerződés szerint a munkakezdés a szerződés aláírását követő nap, részteljesítés 2005. október, befejezés 2006. április. A pályázó részszámla benyújtására nem jogosult. Ha van részteljesítés a szerződésben, kötelező-e a részszámla kiállítása? Ez esetben mi az áfa alapja, a teljesítés időpontja? Év végén a felmerült költségeket befejezetlen termelésként kell kimutatni?
Részlet a válaszból: […]adott esetben - nincsen annak jelentősége, hogy a szerződésben részteljesítési feltételeket határoztak meg, a részteljesítés igazolását követelik meg. A részteljesítés alapján számlát (részszámlát) csak akkor kell kibocsátani, ha a részteljesítés ellenértékét, számlázásának feltételeit a szerződésben rögzítették. Ennek hiányában tehát jogszerűen számla nem bocsátható ki, árbevételt nem lehet elszámolni. Amíg a pályázaton elnyert munka nem fejeződik be, azaz a számla nem bocsátható ki, addig a felmerült közvetlen költségeket készletre kell venni, és mint befejezetlen termelést kell kimutatni év végén a mérlegben. Természetesen ha a részteljesítést a szerződés szerint nem lehet számlázni, akkor a részteljesítéshez[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. november 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2425
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: