Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átlagárfolyam tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Átlagárfolyam alkalmazása

Kérdés: Mit jelent az átlagárfolyam alkalmazása a könyvelésben? A devizavételi és -eladási árfolyam átlaga, vagy esetleg ezt a későbbiekben korrigálni kell?
Részlet a válaszból: […]devizát, a valutát milyen devizaárfolyamon számítja át forintra. Az egyik ilyen árfolyam a választott hitelintézet által meghirdetett devizavételi és devizaeladási árfolyam átlaga. Mivel az adott deviza vételi, illetve eladási árfolyama naponta változik, mindennap - amikor külföldi pénzértékre szóló eszközöket, illetve kötelezettségeket érintő gazdasági esemény (bekerülés, teljesítés) történik - a választott hitelintézet által meghirdetett devizavételi és devizaeladási árfolyam átlagát ki kell számítani. Tehát az átlagárfolyam napi átlagárfolyamot jelent, amelyet később - ha az átlagot jól számították ki - korrigálni nem kell. A devizaszámlán lévő deviza általában különböző napokon került a devizaszámlára. Valószínű, hogy minden bekerüléskor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. szeptember 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 868
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: