Keresés eredménye

A találat a megadott autócsere tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Sajátos autócsere elszámolása
Kérdés: Autócsere esetén a cég saját autóját az autókereskedőnek leadja, cserébe elhoz egy másik autót, amelyet a cég nevére írnak. A leadott autó is a cég nevén van mindaddig, amíg azt az autókereskedő nem értékesíti. Milyen értéken kell aktiválni az új autót? A régi autó könyv szerinti értékén, vagy a régi autó eladási árán? Mi történik akkor, ha ez egy éven belül nem bonyolódik le?
Részlet a válaszból: […]nettó értéken. (A készletek közé való átvezetés előtt akkor kell terven felüli értékcsökkenést elszámolni, ha a várható eladási ár kevesebb lesz, mint a nyilvántartás szerinti nettó érték.) A készletek közé átvezetett autót akkor kell értékesítésként elszámolni, ha a leadott autót a kereskedő értékesítette. Értékesítéskor számlázni kell az eladási árat és a fizetendő áfát, a készletek közé átvezetett értéket pedig az eladott áruk beszerzési értékeként kell elszámolni (T 311 - K 91-92, 467, illetve T 814 - K 261). 2. A csereként elhozott és a cég nevére íratott autót el kell számolni beruházásként (T 161 - K 455), majd a rendeltetésszerű használatbavételkor aktiválni kell (T 132, 142 - K 161), az általános előírások szerint a terv szerinti értékcsökkenést[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. április 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 644
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: