Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott baleseti járadék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Baleseti járadék elszámolása

Kérdés: Munkahelyi balesetből adódóan egy volt dolgozónak havi baleseti járadékot kell fizetnünk élete végéig. Ezt személyi jellegű egyéb kifizetésre vagy kártérítésre kell könyvelnünk?
Részlet a válaszból: […]járadék nagysága nem hozható közvetlen összefüggésbe a magánszemélynek okozott kár tényleges összegével, mivel a tényleges kár összegét pontosan nem lehet megállapítani. Ezért a baleseti járadékot nem lehet kártérítésként az egyéb ráfordítások között kimutatni.Az Szt. szerint a személyi jellegű egyéb kifizetések azok a természetes személyek részére teljesített kifizetések, elszámolt összegek, amelyeket a kifizető a természetes személy részére jogszabályi előírás vagy saját elhatározása során teljesít, és nem tartoznak a bérköltség, illetve a vállalkozási díj fogalmába.A személyi jellegű egyéb kifizetéseket az Szt. 3. §-a (7) bekezdésének 3. pontja részletezi. Ezek között a baleseti járadék nem szerepel. A[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. december 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7785
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: