Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ballonos víz tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ballonos víz és szikvíz adózása

Kérdés: Cégünk nincs rákötve a vezetékesvíz-hálózatra, kizárólag fúrt kúttal rendelkezik. Az ivóvíz biztosítása a dolgozók részére ballonos vízzel és szikvízzel történik. A ballonos víz és a szikvíz után van-e a vállalkozásnak szja- és szochofizetési kötelezettsége, illetve a beszerzést terhelő előzetes áfa levonható-e?
Részlet a válaszból: […]amely nem keletkeztet bevételt a magánszemélynél az Szja-tv. 4. §-ának (2a) bekezdése alapján.Egyebekben, ha lenne vezetékesvíz-hálózat, és amellett biztosítanának ballonos vizet vagy szikvizet, akkor a ballonos víz vagy szikvíz biztosítása egyes meghatározott juttatásként adóköteles lenne. A ballonos víz és szikvíz beszerzési ára az adó alapja, és ennek 1,18-szorosa után kellene 15 százalék személyi jövedelemadót és 2019. június 30-ig 19,5 százalék, 2019. július 1-jétől pedig 17,5 százalék szociális hozzájárulási adót fizetnie a cégnek.A dolgozóknak biztosított ballonos[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. december 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8088
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,