Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott belső számla tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Belső számla használata

Kérdés: A gazdasági események könyvelése során több esetben előfordul, hogy ún. "belső számlát" készítünk, mivel ezen gazdasági eseményekhez áfafizetési kötelezettség is kapcsolódik. Ha nem használhatjuk a "belső számlát", akkor ezeket a gazdasági eseményeket milyen bizonylaton lehet elszámolni?
Részlet a válaszból: […]természetbeni juttatásként számolja el [az Áfa-tv. 7. §-ának (1)-(2), illetve 9. §-ának (1)-(2) bekezdésében ismertetett esetekben], akkor az Áfa-tv. 43. §-ának (2)-(3) bekezdése szerint az áfafizetési kötelezettség elszámolásának a bizonylata a számlát helyettesítő okmány, és ez a bizonylata a számviteli elszámolásnak is. Ezt azonban nem lehet és nem szabad "belső számlának" nevezni, nem felel meg a számlának az Áfa-tv. 13. §-a (1) bekezdésének 16. pontjában megfogalmazott követelményeknek. Az Szt.-t módosító rendelkezések szerint megszűnik az Európai Unióhoz való csatlakozás időpontjával a számlát helyettesítő okmány. Valószínű, hogy helyette - az ismertetett esetekben is - számlát kell majd használni. Nyilvánvalóan, ezen számláknál a szigorú[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. március 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1626
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,