Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beltag (végelszámoló) tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Beltag mint végelszámoló

Kérdés: Egy bt. végelszámolását döntötték el a tagok 2006. 08. 19-ével (1-1 bel- és kültag). A cégbíró 08. 19-ével a beltagot mint vezető tisztségviselőt törölte, és 08. 19-ei dátummal, mint végelszámolót bejegyezte. A beltag a bt.-ben volt biztosított 2006. 08. 19-éig. A kérdés: milyen státusa van biztosítási szempontból a végelszámolóvá "vált" tagnak?
Részlet a válaszból: […]előzőekből következően feltétel a tagság puszta megléte mellett a személyes közreműködés is. Végelszámolás esetén a korábbi vezető tisztség megszűnik, és adott esetben a vezető tisztségviselő végelszámolóként tevékenykedik tovább. Ebben az esetben a tag végelszámolóként végzett tevékenysége megbízási jogviszonyon alapul, így nem lehet a tagot kétszer mint társas vállalkozót is biztosítottnak tekinteni. Ezért - társadalombiztosítási szempontból - az ilyen tag nem társas vállalkozó, a személyes közreműködése nem a társasági szerződésben meghatározott feladat ellátására irányul, hanem - mint végelszámoló - megbízottként tevékenykedik. Ennek amiatt van jelentősége, mivel a teljes[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3017
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: