Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bemutató darab tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bemutató darab könyvelése

Kérdés: A szolgáltató cég közösségi beszerzésből megrendelt egy öltözőszekrényzár-rendszert, amelyet a tevékenységéhez kapcsolódóan vevői részére be kíván mutatni. A beszerzést melyik számlára kell könyvelni? Ha a későbbiek során ezt a bemutató darabot is értékesíti a cég, hogyan alakul a könyvelése?
Részlet a válaszból: […]fogja legalább egy éven túl szolgálni a tevékenységet, a működést, azaz nem fogják egy éven túl bemutatásra használni. (Ha igen, akkor tárgyi eszköz!) Ez esetben - tehát ha nem minősíthető tárgyi eszköznek - az Szt. 28. §-a (3) bekezdésének a) pontja alapján a zárrendszert a vételkor a vásárolt készletek (az anyagok) között kell állományba venni, majd a használatbavételkor a bekerülési értéket anyagköltségként elszámolni. Könyvelési tételek: T 211, 466 - K 454, majd T 511 - K 211. Ha a zárrendszert később értékesítik, akkor az eladási árat árbevételként[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. február 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4467
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: