Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bérmunkadíj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bérmunkadíj naptár-előállításnál

Kérdés: Naptárt előállító ügyfelünk a naptár 52 hetének lapjait saját nyomdájában állítja elő. A naptárlapok spirálozását, a naptár speciális kemény kartontartóra történő rögzítését, díszítő betűkkel történő feliratozását és a kész naptár védőborító dobozba helyezését külső vállalkozókkal bérmunkában készítteti el úgy, hogy a spirált, a különféle kartonanyagokat és a díszfestés anyagát is a bérmunkát végző külső cég adja. A bérmunkadíj anyagköltségnek vagy elábénak minősül, esetleg közvetített szolgáltatás?
Részlet a válaszból: […]ellenértékét jelentő bérmunkadíjat. Ebből azonban nem következik, hogy a bérmunkadíjat anyagköltségként, vagy az eladott áruk beszerzési értékeként kell elszámolni. A kérdésben szereplő esetben a naptár-előállítás termelési folyamata elkezdődött, a saját nyomdában előállítják a naptár lapjait. Ezt követően történik a bérmunkába adás. A bérmunkát végző külső vállalkozók a naptár-előállító társaság saját előállítású termékén végeznek a használati értéket növelő munkafolyamatokat. Ezen munkafolyamatok bérmunkadíja [beleértve a bérmunkához igénybe vett anyagok (spirál, kartonanyagok, díszfestés anyagai stb.) értékét is] a saját előállítású termékek használati értékét növeli, ezért az a saját előállítású termékek közvetlen önköltségében mint igénybe[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. június 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 740
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: