Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bértermeltető tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Jövedékiadó-visszatérítés a bértermeltetőnél

Kérdés: A mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedékiadó-visszatérítés feltételeiről és szabályairól szóló 341/2007. (XII. 15.) Korm. rendelet 4. §-ának (1) bekezdése szerint: "A jövedékiadó-visszatérítés feltétele, hogy a mezőgazdasági termelő ... vagy a gépi bérmunka-szolgáltatás igénybevételéről saját nevére szóló, a bevallás benyújtását megelőző öt éven belül kiállított számlával rendelkezzen. ... A gépi bérmunka-szolgáltatás igénybevétele esetén a bérmunkát végző által kibocsátott számlán elkülönítetten kell szerepelnie a tényleges üzemanyag-felhasználás mennyiségének és összegének." Hogyan kell a törvényi előírások szerint eljárni, ha a bértermeltetőnek mezei leltárt számláznak, ami befejezetlen termelés? Ez esetben a bértermeltető elesik a jövedékiadó-visszatérítéstől?
Részlet a válaszból: […]fordulónappal készített mezei leltár a ténylegesen a fordulónapig felhasznált anyagok, igénybe vett szolgáltatások összesenje, az adott mezőgazdasági termék-előállítás befejezetlen termelése. Mint ilyen tartalmazhat olyan gázolaj-felhasználást is, ami után jövedékiadó-visszatérítés igényelhető, amely igénylést az, aki a gázolajat beszerezte, bizonyára érvényesítette, a nevére szóló számla alapján. A bértermeltető általi jövedékiadó-visszatérítés már kétszeres visszatérítést jelentene, amelyet semmilyen támogatási jogszabály nem enged meg.A bértermeltető[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. augusztus 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6752