Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beruházás őrzése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Félkész épület őrzése

Kérdés: Társaságunk befejezetlen beruházásként nyilvántartott félkész épület és a felvonulási területen lévő anyagok őrzésére egy vagyonvédelemmel foglalkozó céget bízott meg. A számlázott őrzési díjat az épület bekerülési értékénél vegyük figyelembe, vagy költségként számoljuk el?
Részlet a válaszból: […]hozzákapcsolhatók. A kérdésben megfogalmazottak szerint a beruházási folyamat jelenleg áll (nem a kivitelező gondoskodik az őrzésről). A félkész épület, a felvonulási területen lévő anyagok őrzése eredményeként a félkész épület értéke nem nő (legfeljebb nem csökken). Ezért a vagyonvédelemmel foglalkozó cég részére fizetett összeget nem lehet a félkész épület bekerülési értékében figyelembe venni, azt a felmerülés időszakában az eredmény terhére, mint igénybe vett szolgáltatások költségeit kell elszámolni.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5317
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: