Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beszállítás raktárba tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Raktárba történő beszállítás értelmezése

Kérdés: Kereskedőcég vagyunk, a külföldről vásárolt árut közvetlenül a partnerhez szállítjuk. Az árut FCA-paritáson vesszük át Szlovákiában, a szállítást mi bonyolítjuk le, az áru érkezési helye vevőnk raktára. A szállítási költséget eddig a készlet bekerülési értékének részeként könyveltük, ám felmerült, hogy e költségeket értékesítési költségként, igénybe vett szolgáltatásként kell könyvelni. Helyes az általunk alkalmazott gyakorlat?
Részlet a válaszból: […]szállítási és rakodási ... tevékenység ellenértékét, díjait (e tevékenységeknek saját vállalkozásban történő végzése esetén az 51. § szerinti közvetlen önköltség aktivált értékét) ... foglalja magában.A törvény ugyan nem nevesíti, hogy kinek a raktárába történő beszállítással kapcsolatos költségekről van szó. Nyilvánvaló, hogy a törvényalkotó a saját raktárba történő beszállításra gondolt. Elsődlegesen a beszállítás a cég telephelyére, raktárába történő beszállítást jelent. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy közvetlenül a munkahelyre történő szállításnál (például a kivitelezői építőiparban) a munkahelyet, vagy kereskedőcég esetén közvetlenül a vevő raktárába történő szállításnál a vevő raktárát tekintsük a bekerülési érték meghatározása során raktárba történő beszállításnak.Az értékesítés közvetett költségeit az Szt. 82. §-ának (3)-(4) bekezdése részletezi. Ezek között[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7422
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: