Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bírósági illeték tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ügyvédi iroda által továbbhárított bírósági illeték

Kérdés: Ügyvédi iroda olyan megállapodást köt az ügyfelével, hogy a bíróságnak fizetendő illetéket az ügyvédi iroda kifizeti, és saját költségének tekinti. Amennyiben később az ügyfél rossz adatszolgáltatása miatt elvesztik a pert, az ügyfélnek továbbszámlázza az illetéket. Az eredetileg áfakörön kívül kezelt illeték továbbszámlázása esetén kell-e áfát felszámítani? Az illeték nincs beépítve az ügyvédi díjba, a számlázás időpontja is független attól.
Részlet a válaszból: […]épülhet be az értékesítés adóalapjába. Mind az "átírási" illeték, mind pedig a közúti járművek forgalomba helyezésével és forgalomban tartásával kapcsolatos egyes díjak a gépjárművet megszerző személyt terhelik. Az eladó ezeket a szolgáltatásokat közvetített szolgáltatásként nem veheti igénybe, így kizárólag a bonyolítási díj (közvetítői jutalék) minősíthető úgy, mint a gépjármű-értékesítés melléktevékenysége, az épülhet be[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. március 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2572
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,