Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bitcoin tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bitcoin nyilvántartása

Kérdés: A bitcoint (illetve bármilyen kriptovalutát) melyik számlaosztályban kell nyilvántartani? Hogyan kell könyvelni a vásárlást, a bányászatot? Év végén át kell értékelni? Milyen módon? Például ha 100 bitcoint vásárolok 1000 euróért, akkor év végén az 1000 euró december 31-i árfolyamán tartom nyilván 100 bitcoint, vagy figyelembe kell vennem, hogy éppen mennyi a piaci értéke, és ahhoz is igazodni kell december 31-én?
Részlet a válaszból: […]éppen az aktuális ára, árfolyama alapján pénzre váltható, vagy azzal vásárolt termékért, szolgáltatásért - bizonyos szállítóknak - fizetni lehet, nincs lejárata vagy futamideje, bármikor pénzre váltható, ha egyébként van olyan személy vagy szervezet, aki vagy amely erre a cserére hajlandó.A bitcoinnal kapcsolatos bemutatást a Szak-ma című szaklapból kölcsönöztük.A leírtak alapján a bitcoint nem fizetőeszközként, nem értékpapírként kell kimutatni, hanem vásárolt követelésként a forgóeszközök között a 365. számla valamelyik alszámláján, természetesen a bekerülési értéken (a vételáron). A bitcoint mint egyéb követelést is a mérlegfordulónaphoz kapcsolódóan értékelni kell, a beszerzési (könyv szerinti)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. április 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7901
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,