Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott cégbejegyzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Elhúzódó előtársasági időszak

Kérdés: Társaságunk 1999. június 1. óta előtársaságként működik a cégbejegyzés körüli jogvita miatt. Amennyiben a bejegyzésre 2001-ben sor kerül, milyen szabályok szerint kell a beszámolót elkészíteni?
Részlet a válaszból: […]előírásából, mely szerint a beszámolási kötelezettségnek az alapítás időpontjában (a létesítő okirat [társasági szerződés, alapító okirat, alapszabály] ellenjegyzésének, illetve közokiratba foglalásának napján) érvényben lévő előírások szerint kell eleget tenni, de következik az új Szt. 174. §-ának (1) bekezdésében foglaltakból is, mely szerint a törvény rendelkezéseit először a 2001. évben induló üzleti évről készített beszámolóra kell alkalmazni. A régi Szt. 4/A. §-a (3) bekezdése szerint az előtársasági időszak egy beszámolási időszaknak minősül akkor is, ha az nem csak egy naptári évet érint. Így az 1999. június 1-jén kezdődött előtársasági időszak is egyetlen beszámolási időszaknak minősül akkor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. május 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 157
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,