Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott cégemblémázás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Cégembléma hímzése

Kérdés: A nagykereskedelmi cégtől munkaköpenyeket és pulóvereket rendeltünk meg, és mindkét termékre ráhímeztettük a cég emblémáját. Az így beszerzett termékeket anyagköltségként, vagy igénybe vett szolgáltatásként kell könyvelnünk? A termékeket a dolgozóknak kiosztottuk, és előreláthatólag 1 éven belül elhasználódnak. A hímzés értéke a ruházat beszerzési értékének 15 százaléka.
Részlet a válaszból: […]beérkezés előtt). Abban az esetben, ha a munkaruházati termékek várható elhasználódási ideje meghaladja az egy évet, akkor azok beszerzését beruházásként kell elszámolni, majd a rendeltetésszerű használatbavételkor (mivel kis értékű tárgyi eszközök) terv szerinti értékcsökkenési leírásként kell, illetve lehet kivezetni. (Elegendő, ha a dolgozóknak átadott munkaruházati termékekről csak analitikus nyilvántartást vezetnek.) Abban az esetben, ha a munkaruházati termékek várható elhasználódási ideje nem haladja meg az egy évet, akkor azokat a beszerzéskor készletre kell venni, majd a használatbavételkor anyagköltségként kell elszámolni. (Ez esetben is indokolt a dolgozóknak átadott munkaruházati termékekről analitikus nyilvántartást vezetni.) Amennyiben a kérdésben szereplő munkaköpenyek és pulóverek nem minősülnek az Szja-tv. 1. számú melléklete 9.2. pontja szerint munkaruházati terméknek, akkor azoknak a dolgozók részére történő átadása adóköteles természetbeni juttatásnak minősül. A számviteli elszámolásnak az a része nem változik, hogy az elhasználódás időtartamának függvényében beruházásként kell elszámolni vagy készletre kell venni.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3012
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: