Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott CMR fuvarlevél tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Határátlépés bizonylatolása

Kérdés: Egy kereskedelmi cég ("A") árukészletét egy másik (nem szállítmányozó) céggel ("B") szállíttatja ki megrendelőihez "B" cég autóin. A "B" cég autóin - szállítás közben - más cégek árui is megtalálhatók. "A" cég mivel tudja a kiszállítás tényét igazolni? Az áruk kiszállítására vonatkozóan "A" cégnek semmilyen bizonylata nincsen. A szállítólevelet és a menetlevelet ki vezeti, ki őrzi? Ha a kiszállításkor "A" cég azonnal kiállítja a számlát, és "B" cég a számlával együtt viszi az árut, kell-e átadás-átvétel a felek között?
Részlet a válaszból: […]rendelkeznie kell CMR fuvarlevéllel, illetve annak hiteles másolatával. A "B" cég nemzetközi árufuvarozást csak a vonatkozó nemzetközi egyezménynek megfelelő módon végezhet.Természetesen - nemcsak Közösségen belül és Közösségen kívül - csak olyan cégnek adható megbízás az áruszállításra, amelynek erre vonatkozó engedélye van. A megbízási szerződésben azt is ki kell kötni, hogy a szállítólevéllel átvett árut a rendeltetési helyre eljuttatja és ott a címzettnek átvételi elismervény ellenében átadja. Így tehát mind a szállítónak átadást az "A" cég és a "B" cég közötti átadás/átvétel dokumentumával, mind a címzettnek történő átadást a "B" cég és a címzett közötti átadás/átvétel dokumentumával igazolni lehet és kell, beleértve[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6419
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Határátlépés bizonylatolása

Kérdés: Egy kft. szerszámgépeket gyárt. A termékek egy részét uniós országokban értékesíti. A készárut a kft. saját tehergépkocsijával szállítja az uniós vevő telephelyére. Az országból történő kiszállításnál milyen igazolás (bizonylat) kell ahhoz, hogy az uniós országba történő szerszámgép-értékesítésről áfa nélküli számlát állíthasson ki (a kiszállítás tényét tudja igazolni) a kft.?
Részlet a válaszból: […]Magyarországról a Közösség másik tagállamába került. A hitelt érdemlő bizonyításra minden esetben a szóban forgó esetre vonatkozó mögöttes jogszabályok szerinti bizonylat alkalmas. Közúti fuvarozás esetén CMR fuvarlevéllel kell rendelkezni,
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. június 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2673
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,