Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott családbarát-támogatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Családbarát-támogatás jóléti célra

Kérdés: Vállalkozásunk családbarát vállalkozás pályázaton nyert összeget (vissza nem térítendő, elő­finanszírozott) a dolgozók gyermekeinek játszószoba és tanulószoba kialakítására, valamint céges összetartás étel- és italfogyasztására. Hogyan számoljuk el a támogatást és a felmerülő kiadásokat? Jól gondoljuk, hogy az áfa nem vonható le?
Részlet a válaszból: […]Ha beruházással valósul meg a játszószoba, a tanulószoba kialakítása, akkor azok áfát is magában foglaló bekerülési értékét az üzembe helyezés után az üzemkörön kívüli eszközök között kell nyilvántartani. A beruházással kapcsolatosan ténylegesen megkapott támogatást rendkívüli bevételként kell elszámolni, majd halasztott bevételként elhatárolni.Ha a játszószoba, a tanulószoba kialakítása meglévő épületen belül történik, akkor a felmerült - áfát is magában foglaló - költségeket a személyi jellegű egyéb kifizetések között kell elszámolni, mint az egyes meghatározott juttatások közé tartozó költséget. Ezzel egyezően kell elszámolni a céges összetartás étel- és italfogyasztását is.A kérdésből nem derül ki az sem, hogy a családbarát vállalkozás pályázaton nyert összeget milyen forrásból finanszírozzák. Amennyiben e támogatás forrása az Európai Unió intézménye által meghirdetett pályázat alapján az Európai Unió valamely pénzügyi alapja, vagy az Európai Unió valamely pénzügyi alapja és az államháztartás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. április 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6613
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,