Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott csapatépítő tréning tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Csapatépítő tréning költségei

Kérdés: A kft. csapatépítő tréningre küldte munkavállalóit. Erről számlát kapott, a következő szolgáltatásokkal: szállás, lovas rendezvény, rendezvényszervezés, éttermi szolgáltatás. Mely költségelem nyújtható adómentesen, és melyik fog adózni?
Részlet a válaszból: […]megfizetése mellett vehető igénybe, számolható el jellemzően a személyi jellegű egyéb kifizetések között.Az elszámolhatóságnak a feltétele az, hogy a kft. olyan számlát kapjon, amelyik megfelelő részletezettséggel tartalmazza a csapatépítő tréning során igénybe vett szolgáltatásokat. A következőkben az adóköteles szolgáltatások elszámolását, adóztatását ismertetjük.A csapatépítő tréningen részt vevő munkavállalók részére biztosított étkeztetés számlázott, áfát is magában foglaló értékét a személyi jellegű egyéb kifizetések között kell elszámolni, amely összegnek az 1,19-szeresét adóalapnak tekintve kell - az Szja-tv. 70. §-a (1) bekezdésének a) pontja alapján - 16 százalékkal a személyi jövedelemadóját, 27 százalékkal - az Eho-tv. 3. §-a (1) bekezdésének ba) pontja alapján - az egészségügyi hozzájárulás összeget megállapítani és megfizetni.A szabadidőprogram (ideértve a lovas rendezvényt, a rendezvényszervezést is) kapcsán számlázott, áfát[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. november 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6096
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Csapatépítő tréning

Kérdés: A kft. csapatépítő tréningre szeretné munkavállalóit elküldeni. Erről számlát fog kapni. Kérdésem: ezt a cég elismerheti-e költségként adómentesen? Ha nem, hogyan fog adózni?
Részlet a válaszból: […]kell tartalmaznia, illetve ezen szolgáltatások személyi jövedelemadóját a szervezőnek kell megfizetnie, a megfizetésről pedig nyilatkoznia a kft. felé. Amennyiben a csapatépítő tréningen részt vevők étkeztetésben részesülnek, akkor az étkeztetés - áfát is magában foglaló - díja az Szja-tv. 70. §-a (1) bekezdésének a) pontja alapján adóköteles. A személyi jövedelemadó alapja az étkeztetés díjának 1,19-szerese, erre kell felszámítani 16 százalékkal az szja-t és 27 százalékkal az egészségügyi hozzájárulást. A szabadidőprogram kapcsán az Szja-tv. 70. §-a (3) bekezdésnek b) pontjában foglaltakat indokolt figyelembe venni. E szerint adóköteles - egyes meghatározott - juttatásnak minősül az egyidejűleg több magánszemély (ideértve az üzleti partnereket is) számára szervezett, ingyenes vagy kedvezményes rendezvénnyel, eseménnyel összefüggésben (ha a rendezvény, esemény a juttatás körülményeiből megítélhetően döntő részben vendéglátásra, szabad­időprogramra irányul) a kifizető[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. április 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4993
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: