Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott cserealkatrész tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Cserealkatrészek elszámolása

Kérdés: Társaságunk készterméket gyárt, amelyet belföldre és külföldre értékesít. Vevői reklamációk alkalmával cserealkatrészeket küldünk, amit egyfajta garanciális teljesítésként értelmezünk. Szolgáltatás ehhez nem kapcsolódik, mivel a terméket a vevő állítja össze otthonában. A cserealkatrészeket milyen bizonylattal lehet elszámolni a készlet csökkenéseként? Mit tartalmazzon a számla, ha csak számlával csökkenthető a készlet?
Részlet a válaszból: […]maradhat ki a cserélt alkatrész készletrevétele. Ebből már következik, hogy mivel kell a készletváltozást bizonylatolni. Az alkatrészek értékesítését számlázni kellett, akár belföldre, akár külföldre történt az értékesítés. Így a visszavett, kicserélendő alkatrész értékével az eredeti számlát kell helyesbíteni helyesbítő számla kiállításával, ennek alapján könyvelhető a készletnövekedés. De helyesbítő számlát kell kiállítani a cserébe adott alkatrész (eredeti számla szerinti) értékéről is, ami alapján elszámolható a készletcsökkenés. Természetesen, időszakonként, legkésőbb az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. január 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6546
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: