Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott csomagolási költség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Borítólap, védőfólia az áru része?

Kérdés: Árunak minősül-e a borítólap és a védőfólia nélkül érkezett CD és DVD? A továbbértékesítés feltétele a borítólap és a védőfólia, amelyeket a kereskedő szerez be. Általában mi az a határ, tevékenység, amely a beszerzett árura a továbbértékesítőnél rárakódhat úgy, hogy az nem veszti el áru jellegét?
Részlet a válaszból: […]illetőleg csomagolják, adagolják. Ebből következően, a kérdésben leírt esetben a CD-t, a DVD-t azt követően is az áruk között kell kimutatni, hogy azt borítólappal, védőfóliával látták el, az áru jellege ettől még nem változik meg. Az áru értékét növelő bekerülési (beszerzési) értékként kell az Szt. 48. §-ának (3) bekezdése szerint figyelembe venni az áru használati jellegét növelő munkafolyamatok, illetve megmunkálás ellenértékét jelentő bérmunkadíjat. A megmunkálás eredményeként az áru értéke nő, de az áru jellege nem változik meg. Nyilvánvalóan a CD, illetve a DVD borítólappal, védőfóliával való ellátása növeli a CD, illetve a DVD értékét. Kérdésként merülhet fel, hogy a borítólap, a védőfólia bekerülési értéke, továbbá a csomagolás munkadíja része lehet-e a CD-k, illetve a DVD-k bekerülési értékének. A válasz attól függ, hogy az értéknövelő munkákat[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. május 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3155
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Csomagolási költség mint közvetlen költség

Kérdés: Cégünk háztartási tüzeléstechnikai készülékeket (tűzhely, kályha, kazán) gyárt. Minden készüléket a gyártási folyamat végén külön-külön becsomagolunk. A műszaki norma is tartalmazza a csomagoláshoz szükséges anyagot. Elszámolható-e a csomagolási költség a közvetlen önköltségben?
Részlet a válaszból: […]szereplő csomagolás költségei a közvetlen önköltség előbbi tételei közül melyikhez sorolhatók? A csomagolás költségei nyilvánvalóan nem tartoznak az előállítás szorosan vett költségei közé, tehát csak a harmadik ismérv lehet az, amely alapján a termék közvetlen önköltségének része lehet. Természetesen akkor, ha ezen harmadik ismérv az adott esetben, az adott értelmezéssel alkalmazható. A kérdés szerint a csomagolás a termelési folyamat befejező szakasza. Minden terméket becsomagolnak. Ebből következően, a raktárba történő beszállításig felmerült költségnek lehet tekinteni a csomagolási költséget, amelyet az Szt. 47. §-a (1) bekezdése alapján az eszköz bekerülési értékében kell figyelembe venni, ha az egyedi eszközhöz hozzákapcsolható,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. június 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 718
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,